Steeds meer restaurands gaan gebruik maken van digitale menuborden. Dit is ook zeker te begrijpen! Zo is het namelijk mogelijk om bezoekers alleen de mogelijkheden van het moment te laten zien. Gasten kunnen op deze manier veel sneller een keuze maken en voelen een stukje beleving van het product. Maar hoe is dit allemaal mogelijk? Met de juiste soft en hardware is het mogelijk om de bezoekers te verbluffen.

De mogelijkheden van digital signage

Signage is een communicatiemiddel om heel gericht informatie te geven aan een doelgroep. Dit vind je bijvoorbeeld terug in verkeersborden. Door alle ontwikkelingen hebben we nu beschikking over digital signage, hiermee is het mogelijk om online of via beeldschermen heel doelgericht te adverteren. Bijna overal waar je komt krijg je te maken met digital signage.

Restaurants

Zoals eerdergenoemd gaan steeds meer restaurants gebruik maken van een digital signage player. Zowel binnen als buiten het restaurant. Het wordt gebruikt voor de digital menu boards, zo kunnen de menu’s heel makkelijk aangepast worden aan het moment van de dag. Als tijdens het ontbijt de harde broodjes op zijn kan iedere medewerker toegang krijgen tot het systeem om dit aan te passen. Het veranderen tussen lunch en diner menu hoeft niet handmatig te gaan hier wordt een afspeellijst voor ontwikkeld. Met een digital menuboard is het ook mogelijk om een korte video te vertonen, zo wordt er een stukje beleving gecreëerd bij de bezoekers. Met de juiste bescherming is het ook mogelijk om digital signage buiten het restaurant af te spelen. Hiermee kan je voorbijgangers op de hoogte stellen van de mogelijkheden die in het restaurant aangeboden worden.

Inhoud

De digitale menuborden worden aangestuurd door een speciaal ontwikkelde software. Deze software is bedoeld voor het maken van een afspeellijst. Zo kan u zelf bepalen welke informatie vertoont moet worden en op welke manier. Het is mogelijk om de digitale menuborden helemaal aan te passen aan de huisstijl van het restaurant. Daarna is het tijd om de afspeellijst te vullen met informatie dit kan op verschillende manieren.

  • Tekst
  • Afbeeldingen
  • Video

Het is niet verstandig om veel tekst op te nemen in een digital menuboard. Bezoekers nemen namelijk niet de moeite om heel veel informatie tot zich te nemen. Verzin een pakkende regel om direct de aandacht van de bezoeker te trekken. De bezoeker is namelijk alleen opzoek naar de prijs en de mogelijkheden die aangeboden worden. Bij digital menu boards is het mogelijk om afbeeldingen toe te voegen. Zo is het voor de klanten veel makkelijker om een keuze te maken ze zien namelijk wat ze voorgeschoteld krijgen. Om nog meer beleving te creëren kan een video toegevoegd worden aan de afspeellijst. Tijdens het wachten nemen bezoekers snel de moeite om een productie of bedrijfsvideo te bekijken. Digital signage kan ook heel goed toegepast worden in andere organisaties, bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen, grote bedrijven en in winkelcentra. Het geeft namelijk de mogelijkheid om op een makkelijke manier de door u gekozen doelgroep te bereiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *