Gaat u binnenkort een webinar organiseren of bent u dat van plan? Lees dan snel verder. In dit artikel geven wij namelijk een aantal tips waar je op moet letten als je een webinar geeft en tips om dit tot een succes te laten leiden.

Het organiseren van een webinar

Als u een presentatie wilt organiseren voor grote groepen, bijvoorbeeld van zo’n 50 tot 100 man is het soms lastig en ook duurder om dan te kiezen voor een fysieke presentatie. Niet alleen kost het veel geld om de locatie af te huren en dergelijke, maar er is ook een grote kans dat een deel van deze deelnemers niet op tijd of helemaal niet je presentatie kunnen bijwonen vanwege het openbaar vervoer dat bijvoorbeeld weer eens niet rijdt of vertraging heeft. Het organiseren van een Webinar biedt in zulke gevallen veel voordelen.

Toegankelijk en geld besparend

Doordat het voor een deelnemer makkelijk een webinar vanuit huis te volgen is, biedt dat een groot voordeel voor presentatie die aan grote groepen worden gegeven. Daarmee bespaard u geld maar kunt in de meeste gevallen meer mensen bereiken. Daarnaast is een webinar ook interactief, zo kunt u voor, tijdens en na het geven van de webinar vragen stellen via de live chat en kunt u ze ook direct beantwoorden mochten er vragen gesteld worden. Ook kunnen er poll vragen gesteld worden en een evaluatie verzenden naar de deelnemers na afloop van de webinar. Zo mist u dus geen interactie met het publiek door het geven van een webinar.

Data

Een andere voordeel is dat u vooraf of tijdens de webinar informatie kunt verzamelen van uw deelnemers, zodat u deze data kunt gebruiken om bijvoorbeeld na afloop deze deelnemers nog een persoonlijk te benaderen. Vooral voor het verkopen of het aanbieden van diensten en producten kan dit een groot voordeel zijn. Zo kunt u namelijk potentiële verkopers nog eens persoonlijk spreken of benaderen via e-mail.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips en voordelen van het geven van webinars. Wilt u meer weten? Bezoek dan eens de website van Yourwebinar.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *