Vele tieners krijgen niet de benodigde aantal reguliere slaap die ze nodig hebben. Op regelmatige basis een gebrek aan voldoende slaap krijgen kan lijden tot een slaaptekort, wat emotionele problemen kan veroorzaken en ook een gebrek aan concentratie op het werk en de studie.


Slaap problemen onder adolescenten komen vaker voor vergeleken met volwassenen en jongere kinderen door verschillende redenen. Sommige artsen zullen zeggen dat de biologische klok van een tiener veranderd tijdens de pubertijd, waardoor het voor een tiener moeilijk is om in slaap te komen of op tijd en fris wakker te worden  de volgende ochtend. De veranderingen in een tiener lichaam worden veroorzaakt door het hersenhormoon genaamd “melatonine” dat later in de avond wordt geproduceerd bij een tiener, hierdoor hebben tieners moeite met goed slapen. Deze slaapstoornis staat bekend als “delayed sleep phase syndrome,” en komt bij heel veel tieners voor. Andere oorzaken van slaapproblemen onder adolescenten zijn stress, drugs, fysieke ongemakken of een slechte slaapomgeving.

 

5 slaap problemen die storend zijn bij uw tieners slaap patronen:

 

Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), dit gebeurt wanneer je been of arm bewegingen de slaap verstoren, waardoor de tiener een slecht humeur krijgen en vermoeid raken door gebrek aan slaap. Bij deze klacht is de tiener zich er niet van bewust dat ze hun armen en benen bewegen tijdens het slapen.

Restless Leg Syndroom (RLS) lijkt op sommige opzichten op de PLMD aandoening, het verschil is het gevoel van branderigheid, tintelingen en jeuk in de benen. Om dit te verhelpen moet de patiënt zijn armen en benen rigoreus bewegen. Gelukkig heeft de medisch wereld tegenwoordig medicatie die kan helpen bij RLS en PLMD.

Tieners hebben niet vaak nachtmerries, maar wanneer ze die hebben dan zullen de nachtmerries zonder meer de slaap van de tiener verstoren. Insomnia, stress, angst en andere emotionele problemen, drugs, alcohol, medicatie en gebrek aan slaap kunnen nachtmerries veroorzaken. Een psycholoog, dokter of therapeut kan helpen bij frequente nachtmerries.

 

Adolescenten hebben meestal geen last van slaapwandelen wat kan worden veroorzaakt door koorts of gebrek aan slaap. Ook kunnen deze vormen van slaapproblemen vaak erfelijk zijn, als dat zo is, maak je dan geen zorgen over het slaapwandelen omdat het niet gevaarlijk is. Alles wat je hoeft te doen is de slaapwandelaar terug naar bed te brengen.

 

Met de juiste medicatie en hulp van een medisch professional kunnen slaapproblemen bij adolescenten worden behandeld. Maar je moet wel direct hulp zoeken wanneer de problemen langdurig aanhouden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *