Ga je een dag uit in eigen land en wil je eens iets anders dan de bekende steden zoals Amsterdam, Rotterdam of Utrecht? Denk dan eens aan een dagje uit in Almere! Het is waarschijnlijk niet je allereerste keuze, maar wist jij dat Almere is verkozen tot de beste binnenstad van Nederland 2017-2020? Veel mensen weten dit niet! Dus wat is er het leukst om te doen in Almere?

 

Citywalk door Almere Centrum

Almere is een stad met toonaangevende architectuur. Almere Centrum kent een aantal architectonische hoogstandjes. Een deel van het centrum is ontworpen door het befaamde Architectenbureau OMA. Maak ook zeker een stop bij bijzondere gebouwen als The Wave, het Urban Entertainment Centre en de Silverline. Stuk voor stuk prachtige gebouwen die je kunt bezichtigen. 

Midden op het Forum staat tevens een tribune met de letters “Ally” erop geschilderd, wat straattaal is voor Almere. Het is de plek waar veel inwoners samenkomen. Interessant is ook de “Walk of Fame van Almere”. Een route met 45 tegels dat het verhaal vertelt van de stad. Tot 2043 zal elk jaar een nieuwe tegel worden onthuld in de binnenstad met daarop een belangrijke gebeurtenis of persoon die veel voor Almere heeft betekend.Wie zich naast architectuur wil vergapen aan streetart, is ook in Almere aan het goede adres.

 

Eten & drinken in Almere

Van al die indrukken krijg je natuurlijk enorme trek. In Almere vind je veel gezellige eettentjes, koffiebars, cafés en restaurants. Een restaurant springt er toch echt wel bovenuit. Het restaurant in Almere: WOODSTONE Pizza & Wine waar je kan genieten van de heerlijkste pizza’s en wijn. WOODSTONE is meer dan een doorsnee Italiaans pizza restaurant. Van een pizza Margherita op zijn allerlekkerst tot een Culinario pizza met hertenbriefstuk en chili-lime popcorn staat op het menu. Gezond uit eten gaan is belangrijk dus pizza’s die caloriearm, glutenvrij of veganistisch zijn staan ook op hun menu.

Winkelen in Almere Centrum

In Almere Centrum vind je veel verschillende soorten winkels. De grote ketens zijn hier goed vertegenwoordigd (o.a. Primark, ZARA, H&M, Pull & Bear en Costes), maar je vindt hier ook kleinere kleding-, interieur-, sport- en hobbywinkels. Bovendien is er iedere woensdag en zaterdag een markt op het naastgelegen Stadhuisplein.

Bezoek een theatervoorstelling van vis à vis

Vis à Vis is een theatergezelschap dat theatervoorstellingen opvoert in de open lucht vlakbij het Almeerderstrand. Deze openlucht locatie is de vaste vestiging van Vis à Vis. Ze voeren hier niet alleen hun theatervoorstelling op, maar er wordt hier ook van alles bedacht en gemaakt. Het terrein lijkt op een soort van autosloperij en heeft een coole uitstraling! Vis à Vis creëert al haar voorstellingen zelf en staat bekend om haar buitengewone mogelijkheden, humor en verrassingen.

Een dagje Almere, is het de moeite waard?

Almere is geen stad die heel hoog bovenaan iedereen zijn lijstje staat met te bezoeken steden. Maar het is zeer zeker de moeite waard! Het is echt een aanrader voor een leuk dagje uit in eigen land. Dus ja: ‘Het kan in Almere!’ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *