De gemiddelde Nederlander is wel een keer in Amsterdam of Rotterdam geweest, maar heel veel mensen verkijken zich op het mooie Almere. Deze stad is al 3x in de prijzen gevallen om zich de beste binnenstad van het land te noemen. Maar wat is er allemaal te doen in Almere?

Wat voor winkels zijn er in Almere?

De praal van de stad is de binnenstad, dus ook het centrum. Maar wat voor winkels zijn er te vinden in het centrum? In het centrum staan een hoop winkels waar je goed kan shoppen. Dit komt doordat zo goed als alle grote merken die in je in Nederland kunt vinden ook in Almere te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan The Sting of aan de Primark. Naast deze grote merken heb je ook een hoop kleinere winkeltjes waar je flink los kan gaan!

Architectuur staat centraal in Almere

 

Iedereen die wel eens in Almere is geweest zal een opmerking maak over de architectuur in de stad. Omdat de architectuur zo invloedrijk is voor de stad. Dit komt omdat een groot gedeelte van het centrum van Almere is ontworpen door het bekende architectenbureau OMA. Bijzondere gebouwen die u zal tegenkomen zijn bijvoorbeeld The Wave en het Urban Entertainment Centre. The Wave is een appartementencomplex die je kan vinden in het centrum. Het gebouw is gevormd zoals de naam het al zegt als een golf. Het is een super interessant gebouw om eens te bekijken. Vervolgens heb je nog het Urban Entertainment Centre. Een gigantisch groot gebouw wat in een soort blob vorm is gemaakt. Het is een ware lust voor het oog voor architectuurliefhebbers. 

Een hapje en een drankje 

In Almere heb je ook vele gezellige eettentjes en restaurants, maar één springt er toch wel bovenuit. Het restaurant in Almere: Woodstone Pizza & Wine, waar je kan genieten van de

heerlijkste pizza’s, pasta’s en wijn. Woodstone is meer dan een doorsnee Italiaans pizza restaurant. Van een pizza margherita op zijn allerlekkerst tot een culinaire pizza met hertenbiefstuk en chili-lime popcorn staat op het menu. Gezondheid uit eten gaan is belangrijk dus pizza’s die caloriearm, glutenvrij of veganistisch zijn staan ook op hun menu.

Iets wat je echt niet kan missen is theatergroep Vis à Vis 

De theatergroep Vis à Vis is een echte must see wanneer je een dagje in Almere bent. Deze theatergroep geeft al hun voorstelling in de openlucht en in de buurt van het strand. Deze locatie is de vaste plek van de groep. Met een goede mix van originaliteit en lachen sam met een unieke locatie geven deze mensen een show om niet te missen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *