Tips om een huis te kopen in Rosmalen

Bij het kopen van een huis in Rosmalen komt er een hoop op u af. Om u goed voorbereid op huizenjacht te sturen hebben wij de 5 belangrijkste tips voor u uitgeschreven. Een huis kopen Rosmalen is eenmaal niet makkelijk.

Tip 1 – Weet wat uw maximale hypotheek is.

Huizen bekijken die buiten uw budget vallen is natuurlijk zonde van uw tijd. Bereken daarom van te voren wat u maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Dit geeft u een grotere kans dat u de financiering rond krijgt. Zo voorkomt u verrassingen en kunt u gerichter gaan zoeken. 

Tip 2 – Kies voor een aankoopmakelaar.

U kunt natuurlijk alles zelf doen, maar u kunt ook kiezen voor een aankoopmakelaar. Deze neemt een hoop werk voor u uit handen. Het zoeken van een huis, aanvragen van bezichtigingen en het onderhandelen zijn taken die een aankoopmakelaar op zich neemt. Zo kunt u zich richten op uw gevoel en de uitstraling van de woning en doet de aankoopmakelaar de rest.

Tip 3 – Beller is sneller

Bent u op zoek naar de woning van uw dromen. Dan doet u er goed aan een aantal verkoopmakelaars op te bellen en uw wensen te bespreken. Zij zijn op de hoogte van de huidige woningmarkt en kunnen u op de hoogte houden als zich een geschikte woning voordoet. Heeft een huis gezien maar is deze al verkocht? Bel ook dan de makelaar. De makelaar kan deze woning als referentie gebruiken bij de zoektocht naar uw droomwoning. 

Tip 4 – Plan altijd een tweede bezichtiging

Verliefd geworden op een woning? Zorg dat u altijd een tweede keer gaat kijken en dan het liefst op een ander tijdstip. Het zou zomaar kunnen zijn dat u het huis minder aantrekkelijk vindt doordat de inval van het licht anders is. Daarnaast kunt u bij een tweede bezichtiging meer letten op de details. Het komt vaak voor dat tijdens een tweede bezichtiging andere dingen opvallen die u daarvoor niet gezien had. Extra tip: Rij eens in de avonduren langs de woning. Zo ziet u of er genoeg parkeergelegenheid is, er overlast van hangjongeren is of andere zaken die u overdag misschien over het hoofd ziet.

Tip 5 – Vergeet de ontbindende voorwaarden niet

Het bieden op een huis is niet geheel zonder risico. Zonder goede afspraken over de ontbindende voorwaarden zou het zomaar eens kunnen zijn dat u aan een huis vastzit wat u helemaal niet kunt betalen. Dit kan een boete opleveren van 10% van het aankoopbedrag. Laat u daarom van te voren goed adviseren voor u een bod uitbrengt. Leg de ontbindende voorwaarden vast. Zo voorkomt u dat u ergens aan vastzit en kunt u zonder zorgen een bod uitbrengen. 

Met een gerust hart een huis kopen in Rosmalen

Heeft u onze tips gelezen? Dan kunt u ontspannen op zoek naar de woning van uw dromen. Het is belangrijk om bij de zoektocht uw hoofd koel te houden. Maak een wensenlijst en bereken uw maximale hypotheek. Selecteer een aantal woningen binnen uw budget om te bekijken. Maak niet te snel keuzes en bedenk waar u gelukkig van wordt. Is het toch allemaal wat veel voor u? Maak dan gebruik van een aankoopmakelaar Rosmalen en laat u goed adviseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *