We kennen het allemaal: de media. Maar wat is media eigenlijk? Media wordt omschreven als meervoud van medium. Hierbij is sprake van een manier waarop informatie gegeven wordt. Daarbij kan gedacht worden aan televisie, een radio of een krant waaruit je informatie haalt. Er wordt dus informatie verspreid over van alles en nog wat. De ene keer gaat dat over een bekend koppel dat gaat scheiden, de andere keer is het veel heftiger nieuws zoals een aanslag. Het internet is de laatste jaren sterk gegroeid als informatiedrager. Het is niet voor niets dat we steeds vaker kiezen voor het internet. Het is gemakkelijk, snel en goedkoop en voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Het is een manier van communicatie. Je stelt anderen op de hoogte van wat er gebeurt in de wereld. Zo is er iedere avond op televisie een uitzending van het journaal, waarin ze je kort het laatste nieuws van die dag geven. Op het internet lees je altijd al heel snel wat er zojuist gebeurd is. Er zijn dus verschillende mediatypes en de een heeft voorkeur voor de krant, de ander voor het internet. De krant is prettig om te lezen in de ochtend onder het genot van een kop koffie, maar via het internet ben je wel een stuk sneller op de hoogte omdat zij snel informatie geven. Het belang van media is ontzettend groot. Hoe gek zou het zijn als wij niet zouden weten wat er op de rest van de wereld gebeurt? Stel je voor dat wij niets weten over aanslagen in Frankrijk of Engeland en dat we dit pas een hele tijd later nog eens horen. Of dat je nooit weet wat voor weer het gaat worden de rest van de week, omdat deze informatie niet verspreid wordt? Het belang van media en de communicatie die hierbij komt kijken is zo groot dat wij niet meer zonder kunnen. Het zorgt ervoor dat de wereld beter in contact kan staan met elkaar. Je moet nou eenmaal weten wat er in de rest van de wereld gebeurt. Natuurlijk hoef je niet precies te weten dat er in Amerika iemand vermoord is, maar als er een aanslag geweest is, is dit toch van belang om als informatie te verkrijgen via de media.

Hoe helpen wij je verder?
Alles rondom media is ontzettend interessant. Vind jij dat ook of wil je simpelweg meer leren over wat media precies is en wat hierbij komt kijken? Dan zit je bij ons goed. Wij produceren blogs waarin je van alles kunt lezen over media, communicatie, het belang van media en nog veel meer. Dit is overigens ook weer een manier van media. We brengen informatie over die je kunt lezen via het internet, net als bijvoorbeeld een nieuwswebsite. We kunnen het niet meer doen zonder de media, hoewel deze af en toe beter vermeden kan worden. Begrijpelijk dat je niet altijd al het nieuws wilt horen, omdat er extreme dingen in de wereld gebeuren, maar af en toe het nieuws lezen is wel belangrijk! Je leest meer over wat media precies is via Wikipedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *