de donkere dagen zijn weer hier, cyber Monday is net achter de rug en Black Friday zit eraan te komen. Kortom dit is het moment voor diegenen overwegen een drone aan te schaffen om de sprong te wagen. Op het moment is het aanbod van drones overweldigend er zijn veel soorten in maten maar eigenlijk zijn alle drones onder te verdelen in 4 categorieen: beginner-drones, hobby-drones, Camera/professionele drones en racedrones. In dit stuk leg ik je uit welke drone jij naar op zoek bent!

Beginner-drones:

Deze drones zijn in veel gevallen goedkoper, hebben kortere vliegtijden en zijn over het algemeen enigszins “stootvast”. Omdat deze drones de instapmodellen zijn, zijn ook vaak de reserveonderdelen goedkoper, wat deze drones aanzienlijk goedkoper maakt om mee te oefenen.

Hobby drones:

Deze drones zijn ook relatief betaalbaar en stootvast maar deze drones hebben in veel gevallen features die meer gericht zijn op gevorderde gebruikers. Bij deze features kan je vooral denken aan: betere camera’s, langere vluchttijden d.m.v. accucapaciteit of gereduceerd gewicht.

Camera/Professionele drones:

Betaalbaarheid is in deze categorie een zwak punt, deze drones hebben in veel gevallen hoge kwaliteit camera’s en features zoals gps-tracking waardoor een drone bijvoorbeeld autonoom terug kan keren naar een bepaald punt. De extra kosten die bij deze drones komen kijken komen in veel gevallen vooral voort uit alle extra sensoren die nodig zijn voor het mogelijk maken van deze features.

Racedrones:

Deze drones zijn mijn persoonlijke favoriet, gemaakt voor snelheid met een first-person POV (Point-of-View) camera. Het vliegen van dit soort drones vereist een redelijke hoeveelheid ervaring maar de snelheden die haalbaar zijn met dit soort drones geven een echte kick. De duurdere modellen in deze categorie halen snelheden ruim boven de 100 kilometer per uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *