Bijna iedereen die in de buurt van een IT- of ontwikkelingsteam werkt of die digitaal werken, heeft de term ‘agile’ gehoord. Het is een onmiskenbaar populaire aanpak die vaak zal worden gebruikt wanneer een nieuwe software wordt ontwikkeld, waardoor teams snel eventuele onvoorspelbare omstandigheden en verschuivende doelpalen kunnen beoordelen en erop kunnen reageren.

Om de aanpak formeel te definiëren, legt Google uit: ‘met betrekking tot een methode voor projectbeheer, speciaal gebruikt voor softwareontwikkeling, die wordt gekenmerkt door taakverdeling in korte werkfasen en frequente herbeoordeling en aanpassing van plannen.’

Met de behendige voordelen duidelijk en bewezen. Maar waarom wordt agile werken zelden toegepast op andere zakelijke gebieden?

Digitale transformatie gaat over het revolutionair veranderen van de manier waarop zaken worden gedaan en het toekomstbestendig maken van uw organisatie voor de continu veranderende interne factoren, externe concurrenten, trends in de branche en nieuwe technologieën. Met dit in gedachten zal een flexibele aanpak om nieuwe initiatieven uit te rollen in het hele bedrijf ervoor zorgen dat alle betrokken teams zich snel kunnen aanpassen en vaak waarde kunnen leveren – de sleutel tot innovatie en overleven in een zich snel ontwikkelende digitale wereld.

Hier schets ik twee voordelen waarom we denken dat een agile benadering van digitale transformatie de beste manier is om te gaan.

 

  1. Flexibiliteit

De flexibiliteit van agile staat centraal. Traditioneel worden nieuwe bedrijfsinitiatieven vooraf gespecificeerd met zeer gedetailleerde vereisten en weinig ruimte voor verandering, vooral wanneer het project van start gaat. Het agile proces accepteert echter verandering en verwacht het zelfs. Als het team ontdekt dat een andere oplossing betere resultaten oplevert voor hun specifieke uitdagingen, hebben ze de flexibiliteit om te testen en te schakelen. Evenzo, als de prioriteiten van het bedrijf halverwege te veranderen.

 

  1. Bedrijfswaarde staat voorop

Agile erkent dat technologie alleen geen oplossing is, en dit kan niet gelden voor digitale transformatie. Pas als een team de zakelijke uitdagingen, doelstellingen en praktische zaken heeft gedefinieerd, moet elk nieuw initiatief beginnen. De agile methodiek zorgt ervoor dat u altijd begint met het ‘waarom’ en dat de hele aanpak is afgestemd op en de behoeften van het bedrijf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *