vr bril huren

Een compleet VR set samenstellen kan een complete nachtmerrie zijn als je niet over de benodigde technische kennis bezit. Ook een dikke portemonnee is van belang aangezien een VR set niet goedkoop is. Naast een VR headset heb je ook trackers nodig, controllers en een krachtige PC. Daarom is Virtual Reality huren zo populair, je kunt een VR bril huren wanneer je reeds een stevige computer in huis hebt, je kunt ook VR huren met alles erop en eraan. Wanneer je wat meer eenvoudige ambities hebt kun je gebruik maken van een Gear VR service, dat is een eenvoudige en mobiele VR bril. Daarnaast kun je met een Gear VR service tientallen VR sets huren om een virtuele cinema in te richten, dat is echt een feest voor elk publiek. Waarom je beter een VR set kunt huren dan VR kopen lees je op deze pagina.

Waarom VR huren beter is dan VR kopen

Een smartphone of PC kopen staat haast gelijk aan geld door het toilet spoelen. Hoewel je met moderne technologie veel plezier kunt beleven zijn de meeste apparaten al verouderd op het moment dat je de verpakking hebt geopend. Virtual Reality is een opkomende sector waarin veel beweging zit. Met draad, zonder draad, met speciale VR controllers en “room scale VR”, de innovaties volgen zich in hoog tempo op. Waarom zou je Virtual Reality huren en niet kopen? Om te beginnen noemen we deze vijf redenen:

  1. Te weinig content: Dit is subjectief, maar voor veel gebruikers is het aanbod aan interessante VR titels nog wat aan de magere kant. Wanneer je een mooie gaming PC of laptop hebt staan, maar niet wilt investeren in een compleet VR set, kun je beter een VR bril huren.
  2. Waardevermindering: Een VR set is niet hetzelfde als een Picasso aan de wand, de waarde van apparatuur kan snel dalen. Je kunt nu top kwaliteit Virtual Reality huren, en volgend jaar weer een compleet nieuw VR set huren met nieuwe functionaliteit. Je hoeft je niet te bekommeren over de afschrijving.
  3. Ondersteuning: Een compleet VR set aanschaffen en onderhouden kan een flinke klus zijn. Je kunt dan Virtual Reality huren waarvan je weet dat alle componenten perfect op elkaar afgestemd zijn. En als je uitleg nodig hebt of begeleiding kun je dat vaak ook inhuren.
  4. Meerdere VR headsets huren: Je kunt een VR bril kopen, maar wat doe je als je vijftig mensen tegelijkertijd een 360 graden film wilt laten zien? Met bijvoorbeeld een Gear VR service kun je voor een avondje een VR bioscoopervaring aanbieden op elke locatie.
  5. Evaluatie voor professionals: Wat kun je met een HTC Vive Virtual Reality set, en wat is er mogelijk met een Gear VR mobiele oplossing? Veel bedrijven, scholen en andere organisaties willen graag investeren in Virtual Reality, maar weten niet welke hardware en software voldoet aan de eisen. Dan is VR huren dé oplossing, je kunt tegen relatief lage kosten de beschikbare apparatuur bekijken en vergelijken. VR experts kunnen ook adviseren wat betreft de mogelijkheden en beperkingen van elk type VR set.

VR set huren

Bij een compleet VR set huren heb je alle componenten op elkaar afgestemd. De configuratie kan per VR set verschillen, denk aan:

  • VR headset
  • VR controllers
  • VR trackers
  • Bekabeling
  • Gaming PC
  • VR software

De juiste VR bril huren

Wanneer je reeds beschikt over een geschikte PC kan een VR bril huren al volstaan. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit een Oculus Rift, een HTC Vive of een Windows Mixed Reality headset. Er is geen systeem het beste in alle opzichten, informeer daarom eerst naar de mogelijkheden en geef duidelijk aan wat de bedoeling is. Een Gear VR bril is betrekkelijk goedkoop, maar je hebt er wel een luxe Samsung Galaxy smartphone bij nodig. Als je die niet reeds bezit kan een Gear VR service uitkomst bieden. Dat geldt ook zeker voor evenementen waarbij veel toestellen nodig zijn voor meerdere gebruikers tegelijkertijd. In beginsel zijn er twee mogelijkheden bij VR huren:

Volledige Virtual Reality huren

Volledige bewegingsvrijheid voor een “room scale” ervaring, ideaal voor hoogwaardige VR presentaties. Er is een behoorlijke ruimte nodig om een volledig VR set op te bouwen.

Eenvoudige VR bril huren

Je hoeft alleen rond te kijken, een goede oplossing op locaties met slechts een beperkte ruimte. Bij presentaties voor veel personen simultaan kun je een Gear VR service inschakelen voor een virtuele bioscoop ervaring.

Of het nu voor een evenement, beurs, workshop of teambuilding is, Virtual Reality huren is een veelzijdige en moderne manier om de participanten enthousiast te maken en te motiveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *