Het zou vrijwel onmogelijk zijn om minder dan een boek te schrijven over behandelingen van multiple sclerose, juist omdat er zoveel behandelingen bestaan. De reden hiervoor is dat de ziekte een groot aantal symptomen kan veroorzaken, van een wazig zicht tot volledige verlamming. De symptomen worden dan ook behandeld zoals ze zich voordoen. In dit artikel gaat het over enkele van de meest voorkomende behandelingen van deze ziekte.

De meest voorkomende behandeling voor MS,is deze tegen vermoeidheid, want dit is nu juist het meest voorkomende symptoom. Tegen vermoeidheid wordt gewoonlijk het generische medicijn Modafinil voorgeschreven. Dit is een stimulerend middel voor het centrale zenuwstelsel. Het verhoogt de waakzaamheid en veroorzaakt minder snel zenuwachtigheid, angst of hyperactie. Tot nu toe blijken de bijwerkingen minimaal te zijn. Daartoe behoren angst, slapeloosheid, prikkelbaarheid en agressiviteit. In 2007 echter gaf de FDA aan de fabrikant het bevel om in de bijsluiter van het medicijn een waarschuwing op te nemen voor mogelijke schade ten gevolge van langdurig gebruik, waaronder verschillende ziektebeelden zoals het syndroom van Stevens-Johnson.

Een ander veel voorkomend symptoom van MS zijn spierspasmen. Deze spasmen worden veroorzaakt door het spanningsverschil van de elektrische signalen dat bestaat tussen de hersenen en het ruggenmerg. Deze spasmen kunnen enkel met fysiotherapie worden behandeld. Indien de therapie niet doeltreffend is, worden spierverslappers zoals Baclofen gebruikt. Soms wordt ook Valium gebruikt om de spierkrampen te behandelen.

En dan zijn er natuurlijk ook de evenwichtsproblemen die vaker voorkomen naarmate de ziekte vordert. Ook duizeligheid komt vaak voor bij MS-patiƫnten. Afhankelijk van hoe ernstig de duizeligheid is, kan dit symptoom behandeld worden met een zacht middel zoals een antihistaminicum zoals Benadryl. Uiteraard zijn de bijwerkingen ernstiger naarmate het geneesmiddel sterker is

Uiteraard zijn deze bovenstaande slechts enkele van de beschrijvingen en behandelingen voor de algemene symptomen van MS. Natuurlijk zijn er ook medicijnen die gebruikt worden als generische bestrijding van de ziekte zelf, afhankelijk van de fase waarin men zich bevindt (terugval- vermindering of secundaire progressieve MS.)

Als u meer informatie zoekt, klik dan hier. Alhoewel er geen genezing bestaat voor MS, is er wel veel hoop voor hen die aan deze verschrikkelijke ziekte lijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *